Rabdarea cu porumbeii de maraton

Unul dintre principile de baza in concursurile lungi este ca ai nevoie de multa rabdare. Sunt multe linii de porumbei de distanta lunga, unii se vor descurca bine de la un an sau unii la vârsta de doi ani, deci este esențial să le acordati timp porumbeilor dvs. să se dezvolte și să câștige experiența necesară.

Câțiva crescători cumpără porumbei de distanțe lungi și se așteaptă ca ei să aibă succes la cursele de lungă distanță ca păsări tinere, in primul an. Cu toate acestea, aceste curse sunt mai potrivite pentru porumbeii de distanțe medii și pentru porumbeii precoce.

Un porumbel adevărat de distanță lunga nu va fi destul de rapid pentru aceste curse. Există șansa ca aceste păsări tinere să aibă o etapa de succes și să câștige un premiu decent în cazul în care cursa este exigentă, dar acestea sunt de obicei excepții.

Mai presus de toate, un porumbel de distanta lunga trebuie sa castige experienta. Cel mai important lucru pentru o pasăre este să-l antrenezi bine și să-l obișnuiești cu coșul. Ar trebui să fie suficient pentrua se obisnuii sa ii lasi in cos de câteva ori timp de două nopți la rând. Când au vârsta de un an, poți să ii angajezi pentru Limoges, Jarnac sau Bordeaux și, eventual, pentru Narbonne. Aceste curse ar trebui să le permită să obțină suficientă experiență pentru a deveni porumbei de curse decente pe distanțe lungi în viitor.

Există nenumărate exemple de porumbei extrem de buni ca maratonisti, care au început să zboare bine doar la vârsta de doi ani. Aceste păsări sunt susceptibile de a obține rezultate bune la distanțe extreme timp de mai multe sezoane.

Nu trebuie să te aștepți ca porumbeii tăi să câștige un premiu în prima lor cursă pe distanța lunga; acestea vor începe să se comporte bine doar atunci când vor avea șansa de a concura cu zboruri mai exigente. Deci, trebuie să fii foarte răbdător ca un crescător și ar trebui să le dai păsărilor șansa de a face trei curse pe distanțe lungi la varsta de doi ani. Numai atunci va veți face o idee despre calitatea porumbeilor dvs. de distanță lunga. Apoi puteți începe să vă extindeți matca de porumbei cu cei mai puternici porumbei de curse pe distanțe lungi.

Dacă sunteți mai puțin răbdători cu porumbeii dvs., trebuie totusi să permiteți în continuare masculilor să se dezvolte în timp ce angajati femelele dvs. pentru cursele mai exigente. Acest lucru are două avantaje: puteți descoperi o pereche bună de reproducere și, după un timp, unele dintre aceste femele își vor dovedi valoarea în curse; aceste păsări vor deveni probabil și femele bune de reproducție. Puteți pregăti aceste femele ca si yearlingi pentru câteva curse pe distanțe putin mai lungi (fonduri), urmate de Bordeaux și Narbonne. La doi ani, ele vor fi pregătite pentru Barcelona, ​​Marsilia și Perpignan.

Doua metode de a concura

Puteți alege să-i concurati la natural; cea mai bună opțiune este să-i angajezi la concurs cand au un pui de trei până la cinci zile. Aceasta este o metodă dovedită atunci când vine vorba de imbarcarea unui porumbel pentru Barcelona.

O altă opțiune este să-i concurezi la văduvie (văduvie totala). Acest lucru este foarte frecvent în Olanda și este adesea folosit pentru femelele de un an. Porumbeii pot fi antrenați în fiecare zi din in jurul crescatoriei. Când sunt antrenati seara, ar trebui să le eliberați cât mai târziu, pentru a se obișnui cu întunericul. După aceea, vor fi antrenati și concurati aproape în fiecare săptămână.

Scopul este sa-i concurezi (in primul an) pentru trei curse de demifond, cateva curse la fond si Bordeaux si Narbonne pentru a termina sezonul. Porumbeii care supraviețuiesc acestei selecții pot participa la maraton la doi ani, Barcelona fiind principalul obiectiv.

De ce sa concurezi femelele la Barcelona?

Cred că femelele se recuperează mai repede. Puteți, de asemenea, să vă păstrați masculii deoparte pentru alte zboruri clasice.

Mulți crescători încă ezita să concureze Barcelona cu vaduvii lor (doi până la patru porumbei, masculi și femele pentru echipa). Într-adevăr, dacă cursa este foarte exigentă riscați să-ți pierdeți cei mai buni porumbei, așa că ar fi mai bine să angajati cei mai valoroși masculi pentru o cursă de o zi.

Adevărații specialiști ar putea să nu fie de acord cu acest lucru; ei cred că ar trebui să te duci la Barcelona cu cei mai buni porumbei ai tăi. Cu toate acestea, dacă rasa dvs. de porumbei este încă în plină dezvoltare, ar trebui să încercați să evitați riscul de a vă pierde, cât mai mult posibil, porumbeii cei mai valoroși.

Bineînțeles că puteți trimite cei mai buni masculi la Barcelona, ​​de îndată ce aveți o mulțime de porumbei de unde alege. Dacă aveți o rasă solidă de porumbei, puteți face anumite riscuri.

Maratonul este o pasiune; este cea mai minunata parte a concursurilor. Gândiți-vă la un crescător care așteaptă cea mai bună pasăre să ajungă acasă după o cursă lungă; un porumbel care a fost în aer timp de mai multe ore, făcând o întoarcere triumfală la crescatorie. Un mascul care ajunge acasă va fi încantat când va vedea din nou partenera sa; o femela va ajunge cu penele din coadă rasfirate, dornică să-și verifice cuibul.

Acestea sunt momente minunate pentru mulți crescători și după fiecare cursă suntem si mai impresionați de realizările acestor porumbei. Primul pas este verificarea la club: “Porumbelul vostru a sosit mai devreme?” Dupa aceea, ne intrebam prietenii daca porumbeii lor sunt acasa. Acestea sunt momentele cele mai prețioase.

Deci, încă o dată, este foarte important să fii foarte răbdător atunci când vine vorba de crearea unei familii de porumbei de maraton.

Trebuie să reproduci și să testezi o mulțime de păsări și trebuie să le dai păsărilor șansa de a se dovedi.

Trebuie să incrucisezi linii genealogice și să aduci mereu porumbei noi buni. Atunci când există un nou mascul de reproducere în crescatorie veți avea nevoie de doi sau trei ani pentru a afla despre calitățile sale de reproducere.

După aceea, trebuie să vă incrucisati liniile din nou și trebuie să faceti incesturi pe acesta noua linie de sânge. Toate aceste metode sunt foarte utile pentru a testa calitatea noului porumbel.

Un crescător care are multa răbdare, care se îngrijește foarte mult de porumbeii săi și care le permite să se dezvolte, va primi răsplata mai devreme sau mai târziu.

Amintiți-vă: porumbeii cu descendenti excelenți pe distanțe lungi de maraton în pedigree vor da rezultate în cele din urmă. Mărul nu cade prea departe de copac.

.

Articol preluat de pe site-ul www.pipa.be autor:  Verheecke Marc – Degrave Martin –  traducere: PigeonRacing.ro

.

.

Inainte sa cunosti sportul columbofil, ai cunoscut dragostea pentru porumbei!

.

.


Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *